Onze dirigent Jeroen Keymeulen

blog
Jeroen Keymeulen is sinds 2015 de dirigent van Musica Nova. Na de oprichting van het koor in 1965 door Roger Leens en de opvolging door Paul Dinneweth leidt Jeroen het koor in goede banen.

Tijdens intensieve studiejaren behaalde Jeroen aan het Lemmensinstituut drie Masterdiploma’s in de muziek: voor gitaar, kamermuziek en orkestdirectie.

Hij speelde enkele jaren akoestische en elektrische gitaar bij Helmut Lotti. Ook volgde hij klassieke zang bij de Belgische tenor Axel Everaert, waardoor hij tot op vandaag nog steeds wordt uitgenodigd in professionele ensembles.

Als dirigent probeert Jeroen zich te bewegen doorheen verschillende genres, met een speciale voorliefde voor de musical literatuur. Sinds 2011 werd hij aangesteld als chef-dirigent van het Gentse kamerkoor Vivente Voce, dat onder zijn leiding op de provinciale koortornooien van Oost-Vlaanderen in 2015 gepromoveerd werd naar Eredivisie . Van 2011 tot 2013 dirigeerde hij ook het Oostendse dameskoor Camerata Ostendia.

Naast deze artistieke activiteiten kiest Jeroen er uitdrukkelijk voor om jonge muzikanten op te leiden. Zo wordt hij vaak gevraagd voor muziekstages. Gedurende 9 jaar was hij ook fulltime aan de slag in de Stedelijke Academie van Oudenaarde. In september 2013 werd Jeroen aangesteld als artistiek-pedagogisch directeur muziek-woord van de Academie Wilrijk, en sinds kort is hij algemeen directeur van de Academie Borgerhout.