Onze dirigent Jeroen Keymeulen

blog
Jeroen Keymeulen is sinds 2015 de dirigent van Musica Nova. Na Roger Leens en Paul Dinneweth leidt Jeroen het koor in goede banen.

Tijdens intensieve studiejaren behaalde Jeroen aan het Lemmensinstituut drie Masterdiploma’s in de muziek: voor gitaar, kamermuziek en orkestdirectie.

Hij speelde enkele jaren akoestische en elektrische gitaar bij Helmut Lotti. Ook volgde hij klassieke zang bij de Belgische tenor Axel Everaert, waardoor hij tot op vandaag nog steeds wordt uitgenodigd in professionele ensembles.

Als dirigent probeert Jeroen zich te bewegen doorheen verschillende genres, met een speciale voorliefde voor de musical literatuur. Sinds 2011 werd hij aangesteld als chef-dirigent van het Gentse kamerkoor Vivente Voce, dat onder zijn leiding op de provinciale koortornooien van Oost-Vlaanderen in 2015 gepromoveerd werd naar Eredivisie . Van 2011 tot 2013 dirigeerde hij het Oostendse dameskoor Camerata Ostendia. Sinds november 2016 werkt Jeroen ook als kapelmeester van de Onze-Lieve-Vrouw-over-de-Dijle-kerk in Mechelen, waar hij de leiding heeft over het volwassenenkoor. In november 2017 werkte hij voor de eerste keer als repetitor met het Vlaams Radio Koor.

Naast deze artistieke activiteiten kiest Jeroen er uitdrukkelijk voor om jonge muzikanten op te leiden. Zo wordt hij steeds gevraagd voor muziekstages, zoals bvb. van Muzikamp vzw. Na 9 jaar lesgeven aan de Stedelijke Academie voor Muziek en Woord van Oudenaarde werkte van hij september 2013 tot en met oktober 2015 als artistiek directeur muziek-woord van de Academie Wilrijk. In november 2015 werd hij aangesteld als directeur van de Academie Borgerhout. Vanaf september 2018 zal Jeroen een meer overkoepelende functie op zich nemen, en wordt hij netwerkdirecteur DKO in het Stedelijk Onderwijs Antwerpen